Theorie

Om goed en veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer, is het belangrijk dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Zo moet je weten wie er voorrang heeft op een kruising, wat jouw maximale snelheid op verschillende wegen mag zijn of hoelang je moet wachten om weer te mogen rijden na een avond stappen. Hiervoor leer je de regels (wetten) die in het verkeer gelden in de theorie.  

Het examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Scoor je op alle drie de onderdelen voldoende, dan ben je geslaagd. 

Tijdens de praktijklessen zul je merken dat je de theorie veel tegenkomt. Wanneer jij zo snel mogelijk je theorie-examen haalt, heb je hier veel voordeel van in de praktijklessen. Ideaal is het wanneer je in ieder geval voor het einde van module 2 geslaagd bent voor de theorie. Het is dus verstandig om al vóór, of op z’n laatst tegelijkertijd, met de praktijkopleiding te beginnen met het leren van de theorie.
theorie-3

Wat kies jij?

Voor het halen van je theorie-examen kun je bij rijschool GA Lessen drie keuzes maken: een klassikale theoriecursus volgen van een ervaren docent, een online cursus volgen (i-theorie) of een zelfstudie met een theorieboek. Je kunt al vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theoriecursus in het café

€210

Rijschool GAlessen biedt een complete theoriecursus aan. De theorielessen worden door een ervaren docent gegeven op 8 opeenvolgende dinsdagavonden van 19.30u tot 21.00u in Café De Drie Aapjes aan het kerkplein in Meppel. 

Een theoriecursus start bij aanmelding van 5 studenten en er is ruimte voor maximaal tien studenten, zo is er voldoende aandacht voor iedereen en genoeg tijd en ruimte om al je vragen te kunnen stellen en te oefenen.

Het theorie-cursuspakket omvat:
  • Alle theorie die nodig is voor het examen
  • Lesmateriaal (theorieboek)
  • Koffie, thee of water
  • Online oefenexamens
  • Het examen bij het CBR

i-Theorie

€69

Een tweede optie is een digitale thuisstudie. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een digitaal theorieboek, 25 deeltoetsen (na elk hoofdstuk), maar liefst 50 CBR oefen theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.

Andere voordelen van iTheorie zijn:
  • Geschikt voor dyslexie: alles kan worden voorgelezen
  • Complete verkeersbordenbijlage
  • Geschikt voor auto, motor, bromfiets en brommobiel
  • Gratis herhalingscursus (alle theorie-examens nogmaals)

Zelfstudie

v.a. €25,95

Wanneer je makkelijk leert en de nodige zelfdiscipline hebt, kun je ook kiezen voor een zelfstudie. Je schaft daarvoor een theorieboek aan in onze webshop en bereidt je zelfstandig voor op het examen. Soms kun je ook een boek van een vriend(in) of familielid krijgen of overnemen. Let dan wel op dat het een recente versie is! De verkeersregels veranderen mettertijd en sinds oktober 2019 is ook het theorie-examen veranderd.