CORONAVIRUS

MAATREGELEN TEGEN CORONA

alt=""

“Juist omdat jij zo geweldig bent, blijf ik nu op afstand.”

– de geluksvogel

 

 

 

Sinds de uitbraak van het virus kwam ons land langzaam tot stilstand, zo ook GA Lessen, rijschool Meppel. Inmiddels is het verbod op rijlessen weer opgeheven! We mogen dus weer lessen verzorgen, maar wel met inachtname van de volgende maatregelen:


CORONA HYGIËNEPROTOCOL RIJLESSEN

 • Bij aanvang van iedere les ontsmetten de instructeur en de leerling hun handen met een desinfecterende gel. De instructeur heeft deze bij zich in de lesauto.
 • Na afloop van iedere les worden de deurgrepen, versnellingspook, het dashboard, het touchscreen, de gordelsluiting en het stuur gedesinfecteerd.
 • De instructeur en leerling dragen verplicht een mondkapje gedurende de rijles.
 • Wanneer een leerling óf de instructeur symptomen van een verkoudheid of koorts heeft, blijft deze thuis en gaat de les niet door. 
  Voor beiden geldt de plicht dit uiterlijk om 8.00uur op de dag van de rijles te melden. Bij te laat melden door de leerling, worden kosten voor de les in rekening gebracht.
 • Wanneer een gezinslid van de leerling óf een gezinslid van de instructeur symptomen van koorts of benauwdheid heeft (gehad) gedurende de laatste 24 uur, gaat de les niet door.
  Voor beiden geldt de plicht dit uiterlijk om 8.00uur op de dag van de rijles te melden. 
  Bij te laat melden door de leerling, worden kosten voor de les in rekening gebracht.
 • Wanneer de leerling geen symptomen meldt, maar de instructeur deze tijdens de les wel waarneemt, is de instructeur gerechtigd de les per direct te beëindigen.
  De kosten van de verloren les zijn in dit geval voor de leerling.

Middels onderstaand blog informeren we jullie over alle corona-updates.

23-02-2021

Het verlossende woord is gevallen! Met ingang van 3 maart mogen alle rijlessen en ook de praktijkexamens bij het CBR worden hervat. Nog heel eventjes geduld. Tot volgende week!

19-01-2021

Het verbod op de rijlessen is verlengd. GA Lessen, rijschool Meppel blijf tot nader bericht gesloten.

14-12-2020

Van dinsdag 15-12-2020 t/m maandag 19-01-2021 is de rijschool gesloten wegens het verbod op contactberoepen gedurende de lockdown. Voor vragen omtrent deze sluiting, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen middels het contactformulier. Wij doen ons best om uw vraag binnen één werkdag te beantwoorden.

19-10-2020
Het dragen van een mondkapje tijdens de rijlessen, is door het CBR als voorwaarde gesteld om deel te mogen nemen aan de tussentijdse toets of het rij-examen. Om die reden geldt er vanaf heden een mondkapjesplicht tijdens de rijlessen.

06-05-2020 

 

Het verbod op de contactberoepen is opgeheven! We mogen dus weer rijlessen verzorgen, maar wel met de nodige hygiëne voorschriften vanuit de branche.

06-04-2020

 

Het verbod op contactberoepen, waaronder dus ook de rijlessen van GA Lessen, rijschool Meppel, is helaas verlengd tot 20 mei 2020.

26-03-2020

 

Het kabinet kondigde vandaag een verbod op alle contactberoepen af. Daaronder vallen ook iedere vorm van rijles, voor alle categorieën inclusief alle theorie- en praktijkexamens. Het verbod geldt vooralsnog tot 06 april 2020.

18-03-2020

Binnen de rijscholenvereniging Meppel hebben wij het besluit genomen om tot nader order geen rijlessen meer te geven. Hiermee willen wij gehoor geven aan de richtlijnen van het RIVM om ten minste 1,5m afstand tot elkaar te houden.

16-03-2020

Na de persconferentie van 15-03-2020 heeft het CBR besloten om alle theorie- en praktijkexamens te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april en kan, indien noodzakelijk geacht, verlengd worden. De maatregel om scholen te sluiten leidt ook tot het moeten opschorten van de theorielessen die wij verzorgen. Deze zullen ook in ieder geval tot 6 april niet meer doorgaan.

08-03-2020

Wegens de uitbraak van het coronavirus in Nederland, hebben wij als rijschool een aantal maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Bij aanvang van iedere les ontsmetten de instructeur en leerling hun handen met een desinfecterende gel. De instructeur heeft deze bij zich in de lesauto.
 • Na afloop van iedere les worden de deurgrepen, versnellingspook, het dashboard en het stuur schoongemaakt.
 • Wanneer een leerling óf de instructeur symptomen van een verkoudheid of koorts heeft, blijft deze thuis en gaat de les niet door.

Deel dit bericht

Velen zijn al geslaagd. Wanneer volg jij?

Meld je nu aan voor een proefles en GA Lessen!