CORONAVIRUS

MAATREGELEN TEGEN CORONA

“Juist omdat jij zo geweldig bent, blijf ik nu op afstand.”

– de geluksvogel

Sinds de uitbraak van het virus kwam ons land langzaam tot stilstand, zo ook de rijscholen. Inmiddels is het verbod op rijlessen weer opgeheven! We mogen dus weer lessen verzorgen, maar wel met inachtname van de volgende maatregelen:


CORONA HYGIËNEPROTOCOL RIJLESSEN

 • Bij aanvang van iedere les ontsmetten de instructeur en de leerling hun handen met een desinfecterende gel. De instructeur heeft deze bij zich in de lesauto.
 • Na afloop van iedere les worden de deurgrepen, versnellingspook, het dashboard, het touchscreen, de gordelsluiting en het stuur door de instructeur gedesinfecteerd.
 • Tussen iedere les wordt de auto ten minste 10 minuten gelucht.
 • De instructeur en leerling mogen naar eigen inzicht gebruik maken van een mondkapje en/of handschoenen. Wil de leerling hier gebruik van maken, dan dient deze zelf hiervoor te zorgen.
 • Wanneer een leerling óf de instructeur symptomen van een verkoudheid of koorts heeft, blijft deze thuis en gaat de les niet door. 
  Voor beiden geldt de plicht dit ten minste 2 uur voor aanvang van de les te melden. Bij te laat melden door de leerling, worden kosten voor de les in rekening gebracht.
 • Wanneer een gezinslid van de leerling óf een gezinslid van de instructeur symptomen van koorts of benauwdheid heeft (gehad) gedurende de laatste 24 uur, gaat de les niet door.
  Voor beiden geldt de plicht dit ten minste 2 uur voor aanvang van de les te melden. 
  Bij te laat melden door de leerling, worden kosten voor de les in rekening gebracht.
 • Wanneer de leerling geen symptomen meldt, maar de instructeur deze tijdens de les wel waarneemt, is de instructeur gerechtigd de les per direct te beëindigen.
  De kosten van de verloren les zijn in dit geval voor de leerling.
 • Voor de extra tijd die tussen de lessen waarin de auto stilstaat voor het luchten en ontsmetten van de auto en de aanschaf van de hygiënematerialen, wordt tijdelijk een extra bijdrage van €1,- per les gerekend.

Middels onderstaand blog informeren we jullie over alle corona-updates.

06-05-2020

Het verbod op de contactberoepen is opgeheven! We mogen dus weer rijlessen verzorgen, maar wel met de nodige hygiëne voorschriften vanuit de branche.

06-04-2020

Het verbod op contactberoepen is verlengd tot 20 mei 2020.

26-03-2020

Het kabinet kondigde vandaag een verbod op alle contactberoepen af. Daaronder vallen ook iedere vorm van rijles, voor alle categorieën inclusief alle theorie- en praktijkexamens. Het verbod geldt vooralsnog tot 06 april 2020.

18-03-2020

Binnen de rijscholenvereniging Meppel hebben wij het besluit genomen om tot nader order geen rijlessen meer te geven. Hiermee willen wij gehoor geven aan de richtlijnen van het RIVM om ten minste 1,5m afstand tot elkaar te houden.

16-03-2020

Na de persconferentie van 15-03-2020 heeft het CBR besloten om alle theorie- en praktijkexamens te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april en kan, indien noodzakelijk geacht, verlengd worden. De maatregel om scholen te sluiten leidt ook tot het moeten opschorten van de theorielessen die wij verzorgen. Deze zullen ook in ieder geval tot 6 april niet meer doorgaan.

08-03-2020

Wegens de uitbraak van het coronavirus in Nederland, hebben wij als rijschool een aantal maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Bij aanvang van iedere les ontsmetten de instructeur en leerling hun handen met een desinfecterende gel. De instructeur heeft deze bij zich in de lesauto.
 • Na afloop van iedere les worden de deurgrepen, versnellingspook, het dashboard en het stuur schoongemaakt.
 • Wanneer een leerling óf de instructeur symptomen van een verkoudheid of koorts heeft, blijft deze thuis en gaat de les niet door.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Rij jij?

Wil jij ook deze zomer nog die sleutel pakken?

Meld je nu aan en profiteer tijdelijk van €100,- zomerkorting op een lespakket!

Geldig tot 17 augustus 2020