Theorie

Om goed en veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer, is het belangrijk dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Zo moet je weten wie er voorrang heeft op een kruising, wat jouw maximale snelheid op verschillende wegen mag zijn of hoelang je moet wachten om weer te mogen rijden na een avond stappen. Hiervoor leer je de regels (wetten) die in het verkeer gelden in de theorie.  

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Scoor je op alle drie de onderdelen voldoende, dan ben je geslaagd. 

Tijdens de praktijk rijlessen zul je merken dat je de theorie veel tegenkomt. Wanneer jij zo snel mogelijk je theorie-examen haalt, heb je hier dus veel voordeel van in de rijlessen. Ideaal is het wanneer je in ieder geval voor het einde van module 2 geslaagd bent voor de theorie. Het is dus verstandig om al vóór, of op z’n laatst tegelijkertijd, met de praktijkopleiding te beginnen met het leren van de theorie.
theorieles

Wat kies jij?

Voor het halen van je theorie-examen kun je bij rijschool GA Lessen drie keuzes maken: een klassikale dag theoriecursus volgen van een ervaren docent, een online cursus volgen (i-theorie) of een zelfstudie met een theorieboek. Je kunt al vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Spoedtheorie

€195

Een klassikale dagcursus theorie volg je in Steenwijk. Op één hele zaterdag en een maandagavond wordt jou in een kleine groep leerlingen alle theorie uitgelegd krijg je examentraining. Je theorie-examen bij het CBR wordt samen met jou ingepland door de opleider.

Het spoedtheorie pakket omvat:

i-Theorie

€39

Een tweede optie is een digitale thuisstudie. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een digitaal theorieboek, 25 deeltoetsen (na elk hoofdstuk), maar liefst 50 CBR oefen theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.

Andere voordelen van iTheorie zijn:

Zelfstudie

v.a. €25,95

Wanneer je makkelijk leert en de nodige zelfdiscipline hebt, kun je ook kiezen voor een zelfstudie. Je schaft daarvoor een theorieboek aan in onze webshop en bereidt je zelfstandig voor op het examen. Soms kun je ook een boek van een vriend(in) of familielid krijgen of overnemen. Let dan wel op dat het een recente versie is! De verkeersregels veranderen mettertijd en sinds oktober 2019 is ook het theorie-examen veranderd.

Velen zijn al geslaagd. Wanneer volg jij?

Meld je nu aan voor een proefles en GA Lessen!