Praktijk

Bij rijschool GAlessen krijg je rijles in de auto gebaseerd op de RIS (rijopleiding in stappen). De RIS is een bewezen effectieve opbouw van de rijopleiding en op de leerbehoeften van iedere leerling aan te passen. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die een RIS-opleiding volgen een slagingskans van gemiddeld 12% hoger hebben dan leerlingen die een reguliere rijopleiding volgen.
alt="rijschool meppel"

Beschikbare plekken wachtlijst

4 modules

Logische opbouw in moeilijkheid
De rijopleiding in stappen (RIS) is een opleiding waarbij je stap voor stap alle handelingen in de auto leert uitvoeren. De opleiding is verdeeld in vier modules. Module 1 ‘Voertuigbeheersing’ is de belangrijkste module en vormt de basis van juist en comfortabel, aangepast en sociaal gedrag. Gemiddeld ben je hier ongeveer 50% van je lessen voor nodig. Bij module 2 en 3 leer je makkelijke en moeilijke verkeerssituaties zelfstandig op te lossen. Module 4 is de verfijning van het geleerde. In deze laatste module wordt ook extra aandacht besteed aan het sociale en milieubewuste gedrag op de weg en het rijden in moeilijke omstandigheden, zoals het donker.

46 scripts

8 stappen

De vier modules bevatten 46 scripts (handelingen zoals bijvoorbeeld ‘inhalen’). Een script leer je in 8 opeenvolgende stappen: beginnend met een huiswerkopdracht in het RIS-praktijk boek (stap 1) tot het zelfstandig kunnen uitvoeren in alle situaties (stap 8). 

Op welk niveau je een script beheerst wordt bijgehouden op een instructievorderingenkaart (IVK). Zo heb je altijd inzichtelijk wat je al kunt en wat je nog moet leren voor het examen. 

Programma op maat

slagingspercentage 12% hoger

Iedere module wordt afgesloten met een toetsoefening, voordat je verder gaat met de volgende module. Module 1 en 2 worden getoetst door je instructeur. Module 3 sluit je af met een tussentijdse toets door een examinator van het CBR.  Aan het einde van de tussentijdse toets, vertelt de examinator jou en je instructeur precies hoe je er voor staat en wat je nog hebt te doen voor je examen. De ervaring leert dat de slagingskans met 15% toeneemt na het doen van een tussentijdse toets. 

Als het goed is toon je aan het eind van de rijopleiding het gedrag van een veilige, sociale en milieuvriendelijke beginnend bestuurder en kun je alle verkeersopgaven zelfstandig oplossen. Je bent klaar voor het examen!

Velen zijn al geslaagd. Wanneer volg jij?

Meld je nu aan voor een proefles en GA Lessen!